Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > VISOKO OBRAZOVANJE > Sajam stipendija 2014.
 
Sajam stipendija 2014. 

I ove je godine Agencija za mobilnost i programe Europske unije podržala 10. sajam stipendija u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja koji je održan 14. listopada 2014. u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te 16. listopada 2014. u Rijeci na Sveučilištu. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma bila je Francuska.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Sajam ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj jer stipendije i drugi oblici financijske potpore mogu pridonijeti proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanja za ranjive društvene skupine, povećati međunarodnu mobilnost hrvatske akademske zajednice te poticati izvrsnost studenata.

Agencija je na Sajmu predstavila programe u svojoj nadležnosti namijenjene studentima, mladim znanstvenicima i učenicima srednjih škola koji razmišljaju o nastavku svojeg obrazovanja – Erasmus+, Europass, Eurodesk, CEEPUS, Bilateralni program akademske mobilnosti te Euraxess i Obzor 2020. Informacijski punkt Agencije bio je obasut pitanjima zainteresiranih mladih, što govori o njihovoj jakoj motivaciji za nastavak obrazovanja u inozemstvu, ali i o atraktivnosti ponude Agencije i raznovrsnosti mogućnosti za međunarodna iskustva u učenju dostupnih građanima RH.

Više informacija na http://www.stipendije.info/hr/sajam.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu