Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > MLADI > Akreditacijom do volontera
 
Akreditacijom do volontera 

evsNa projekte primanja i slanja volontera prijavljuju se udruge koje prvo moraju biti akreditirane, odnosno moraju pokazati spremnost i motiviranost za provedbu takvih projekata te razraditi aktivnosti kojima bi se volonter bavio. Nakon što je organizacija akreditirana može početi s pisanjem projekata i prijavljivanjem na natječaje za financiranje.

Detaljni postupak prijave za akreditaciju pogledajte ovdje.
Ako ste mlada osoba željna volontiranja, da biste dobili takvu mogućnost trebate pronaći projekt na kojem želite sudjelovati i prijaviti se izravno organizacijama. U tome će vam pomoći Europski portal za mlade na kojem se nalazi popis akreditiranih organizacija koje mogu sudjelovati u EVS-u na način da primaju ili šalju volontere na EVS.

Iz te je baze potrebno naći organizaciju u stranoj zemlji koja ima akreditaciju kao “receiving organisation“ i organizaciju iz Hrvatske koja ima akreditaciju kao “sending organisation“. Nakon pronalaska željenog projekta volonter treba kontaktirati organizaciju radi slobodnih volonterskih pozicija i dalje s njima dogovoriti početak službe.

Za inspiraciju pročitajte priče i iskustva bivših EVS volontera na Europskom portalu za mlade.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu