Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > NOVOSTI > Strategija znanosti, obrazovanja i tehnologije
 
Strategija znanosti, obrazovanja i tehnologije 

Sabor Republike Hrvatske donio je 17. listopada 2014. Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Strategija razrađuje sustav cjeloživotnog učenja, predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih te sustav znanosti i tehnologije, a osnovno načelo na kojem se temelji je autonomija svih institucija u području obrazovanja i znanosti, kao i autonomija svih djelatnika.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta istaknuo je kako sveobuhvatnost i složenost promjena predloženih Strategijom zahtijeva politički, stručni i javni konsenzus te mobiliziranje svih reformskih potencijala. Naglasio je kako misija obrazovnog sustava osigurati kvalitetno obrazovanje dostupno svima, u skladu sa sposobnostima svakog korisnika sustava, a misija znanstvenog sustava istraživanjima unaprijediti ukupni svjetski fond znanja te pridonijeti boljitku hrvatskog društva, posebice gospodarstva.

Strategiju je izradilo Nacionalno koordinacijsko tijelo za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, rađena je duže vrijeme, a u nju su ugrađeni brojni prijedlozi stručnjaka.

Cjeloviti tekst Strategije možete naći na poveznici

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu