Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > MLADI > Kako se informiraju mladi
 
Kako se informiraju mladi 

U okviru programa Mladi na djelu, nekolicina mladih ljudi predvoðena dvojicom studenata Fakulteta elektrotehnike i raèunarstva (FER-a) pokrenula je studentski portal zamišljen kao središnje mjesto distribucije razlièitih informacija važnih za student. Portal studentski.hr zamišljen je kao mjesto na kojem æe studenti moæi pronaæi najvažnije informacije vezane za studentski život (oglasni prostor, otvoreni poslovi, profili studentskih udruga, projekti, popis studentskih institucija sa svim podatcima, informacije vezane uz programe, stipendije, prakse i studiranje u EU-u i sl.). Studenti æe tu takoðer moæi stavljati i preuzimati skripte, predavanja, nastavne sadržaje i sl.

Provoðenjem više kampanja putem razlièitih kanala, a u cilju promocije portala (oglasi, plakati, letci, FB kampanja, newsletteri, videoklipovi i sl), ostvarena je odlièna vidljivost mjerljiva brojem posjetitelja, registriranih korisnika te regrutiranim brojem suradnika koji je na kraju projekta iznosio èak 136! To znaèi da je 136 mladih studenata steklo dragocjeno iskustvo rada na EU projektu, organizacijske i komunikacijske vještine te razne oblike profesionalnog iskustva, što je sve zabilježeno u Youthpass potvrdama i spremno za predstavljanje buduæim poslodavcima.

Mladi su projekt shvatili ozbiljno te osmislili i medijsku kampanju koja je rezultirala partnerstvom s najznaèajnijim studentskim udrugama poput eSTUDENTa, AISEC-a i Studenti za studente Split, privlaèenjem medijskih partnera poput Tportala, TV Studenta, ICT Businessa (poslovni portal ICT industrije), ali i potporom Studentskog zbora koji je osigurao dodatna financijska sredstva. Koncept održivosti portala temelji se na volontiranju koje omoguæuje velikom broju mladih da sudjelovanjem u radu portala skupi dragocjeno iskustvo, a samom portalu osigura svježinu i nove ideje neprestanim ukljuèivanjem novih suradnika.

Èestitke voditeljima projekta na pomnom nadzoru svih aspekata provoðenja projekta i odliènoj organizacijskoj vještini osobito vidljivoj u postavljanju nove organizacije i izradi organigrama, motivaciji suradnika dodjeljivanjem nagrada na mjeseènoj bazi i društvenoj osjetljivosti ukljuèivanjem osobe s invaliditetom u rad portala.

Sve poduzete aktivnosti rezultirale su èinjenicom da više od 45 posto ukupne studentske populacije posjeæuje portal.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu