Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Lipanj 2015. > PRIMJERI FINANCIRANIH PROJEKATA > E-mobilnost i Škola za cestovni promet
 
E-mobilnost i Škola za cestovni promet 

Electro mobilnost, odnosno korištenje obnovljivih izvora energije u prometu, novi je koncept kojim se postiže učinkovitiji i ekološki prihvatljiv oblik individualnog transporta. Riječ je o korištenju električnih automobila te uz njih povezane infrastrukture.

Glavni ciljevi projekta su povećati kvalitetu podučavanja i učenja u strukovnom obrazovanju kroz stvaranje i razvoj novog inovativnog obrazovnog modula „Electro Mobility“, prijenos prakse između strukovnih škola koje u svojim programima nude nastavu vezanu uz transport i logistiku te jačanje veza između strukovnog obrazovanja i tržišta rada.

Škola za cestovni promet već je u posjedu vlastitih električnih automobila te neke od potrebnih elemenata nužnih za podučavanje o ovom konceptu. Ovim projektom ide se korak dalje – postojeća infrastruktura bit će poboljšana, a služit će kao alat za učenje o konceptu e-mobilnosti, za povezivanje obrazovanja s tržištem rada i organizacijama stručnim u ovom području. Tijekom projekta će se također stvoriti novi modul obrazovanja te inovativni alati za njegovu primjenu, koji će se i testirati neposrednom primjenom i evaluacijom.

Projekt predviđa i široku diseminaciju rezultata – dijeljenje modula i organizaciju seminara za nastavno osoblje.

Projekt se temelji na rezultatima LdV partnerstva iz 2012. godine čiji je cilj bio razvoj kompetencija učenika i osoblja pružanjem prilike za praktični rad na stvaranju električnog automobila, a kojim je ujedno postignuto i stvaranje veze između strukovnog obrazovanja i tržišta rada – neke od organizacije koje su bile uključene u rad na tom projektu partneri su i u ovom Erasmus+ projektu.
.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu