Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Eurodesk > Strukturirani dijalog > Primjeri dobre prakse
 
Primjeri projekata provedenih unutar programa Mladi na djelu 

Kao primjer dobre prakse unutar podakcije 5.1 Sastanci mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima možemo izdvojiti izuzetno uspješan projekt pod nazivom Informacija – motivacija – akcija, prijavitelja grada Zagreba koji se održao u studenom 2011. godine. Bitno je naglasiti kako su, uz mlade aktivne u organizacijama mladih te Savjeta mladih Grada Zagreba, sudjelovali i mladi koji nisu aktivni udrugama ili organizacijama te predstavnici gradskih upravnih tijela i središnjih tijela državne uprave koji neposredno, na lokalnoj ili nacionalnoj razini, donose ili provode odluke vezane uz mlade.


Sastankom i neposrednom interakcijom sudionika, mladima se pružila mogućnost neposrednog razgovora o problemima, potrebama i željama te da direktnim dijalogom s osobama odgovornima za politiku prema mladima pronađu odgovore i definiraju mogućnosti oblikovanja svojih zahtjeva u konkretne mjere buduće politike za mlade. Stručnjaci i donositelji odluka dobili su izravan uvid u potrebe mladih ljudi u svojoj zajednici. Naglasak je stavljen na važnost pravilnog i pravovremenog informiranja i savjetovanja mladih o njihovim pravima i mogućnostima aktivnog sudjelovanja u životu lokalne zajednice. Rezultati sastanka iskoristit će se za oblikovanje budućeg Programa za mlade na razini grada Zagreba te za jačanje ponude Info centra za mlade kroz umrežavanje i bolju distribuciju informacija iz javnog i civilnog sektora.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu