Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Eurodesk > Europski tjedan mladih > 2015. godina > Izjave sudionika > Elena Bernich
 

Elena Bernich – koordinatorica EVS projekta Get Involved In Local Democracy

(Udruga “Agencija Lokalne Demokracije” Brtonigla – Verteneglio)

Bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast na izložbi ispred Europskog parlamenta u Briselu predstaviti naš EVS projekt G.I.L.D. – Get Involved In Local Democracy, koji je na prijedlog hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU Europska komisija odabrala kao primjer dobre prakse. Na predstavljanje projekta u sklopu Europskog tjedna mladih u Briselu pozvana sam kao predstavnica naše Udruge, uz volonterku Jasnu Petrovsku.

U radu projekta sudjelovalo je šest mladih iz Italije, Španjolske, Poljske i Makedonije koji su tijekom trajanja projekta provodili razne aktivnosti, od promocije programa Mladi na djelu, organizacije radionica za djecu i mlade do pisanja i provođenja projekata itd.

Činjenica da je naš projekt, kao jedini predstavnik Republike Hrvatske, bio sastavni dio izložbe u nizu još mnogobrojnih drugih europskih projekata, nama kao maloj Udruzi koja je osnovana tek prije nekoliko godina i koja okuplja volontere iz svih krajeva Europe i šire, značila je ne samo veliko priznanje za uloženi trud, kontinuirani rad i entuzijazam koji krasi ove mlade ljude, već i poticaj za nove projekte i izazove na međunarodnoj razini.

Sudjelovanje na tako impozantnom skupu otvara priliku za nova poznanstva, razmjenu iskustava, moguću suradnju, ali i za promociju naše Udruge i malog pitoreksnog mjesta u srcu prelijepe Istre - Brtonigle.

Na političkoj debati na visokoj razini imali smo mogućnost prisustvovati raspravi o budućim politikama za mlade i promicanju aktivnog građanstva i europskih vrijednosti, što je za naš posao vrlo korisno.

Doživljeno iskustvo tijekom sudjelovanja na izložbi projekata u Briselu dalo mi je poticaj za još veći angažman u izradi projekata i rada na njihovoj kvaliteti kako bi uključili što više mladih i promovirali i Udrugu i našu zemlju.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu