Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Eurodesk > Europski tjedan mladih > 2013. godina > Festival mladih Europe
 

Festivalom mladih Europe obilježeni su Europski tjedan mladih, Comenius tjedan i eTwinning proljetna kampanja

U Zagrebu je 28. svibnja 2013. organiziran Festival mladih Europe, kojom je objedinjeno obilježavanje Europskog tjedna mladih, Comenius tjedna i eTwinning proljetne kampanje, koji se u cijeloj Europi tradicionalno obilježavaju tijekom svibnja.

Na Festivalu mladih Europe sudjelovali su korisnici Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu, dvaju najvećih europskih programa namijenjenih obrazovanju i mladima, koje na području Republike Hrvatske provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Svoje projekte na štandovima na zagrebačkom Zrinjevcu predstavili su korisnici programa iz nekoliko hrvatskih gradova: zagrebačka IX. gimnazija, Osnovna škola Horvati, Dječji vrtić Iskrica, Privatna jezično-informatička gimnazija Svijet, Osnovna škola Ludina, I. osnovna škola Bjelovar, Gimnazija Bjelovar, Osnovna škola Petra Preradovića, Zagreb, Osnovna škola Budaševo, Zagrebačka umjetnička gimnazija te Narodno sveučilište Dubrava.

Cilj manifestacije bio je predstaviti primjere provedbe projekata te informirati sve zainteresirane o mogućnostima koje nude programi, o aktivnostima Eurodesk centra te portala eTwinning.

Manifestaciju je otvorila ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije Tina Šarić, a u ime Europskog parlamenta, Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj, sve je prisutne pozdravila voditeljica Ureda Violeta Simeonova Staničić.

Na Festivalu mladih Europe svi korisnici programa predstavili su svoje projekte i radove koje su izradili u sklopu projekata te su djeca predškolske dobi sudjelovala u kreativnim radionicama na kojima su izradili stablo od recikliranog materijala i dječje zastave Europske unije.

U glazbenom kutku zbor dječjeg vrtića Iskrica i zbor IX. gimnazije počastili su prisutne pjesmom te su korisnici testirali svoje znanje o Europskoj uniji u EU kvizu.

Festival mladih Europe završio je dodjelom nagrade za najAktivca godine za kojeg je Hrvatski Eurodesk centar u suradnji s Odjelom za program Mladi na djelu Agencije za mobilnost i programe Europske unije otvorio natječaj od 26. travnja do 15. svibnja 2013.  Na natječaj su se prijavljivale osobe koje su organizirale akciju te pozitivno utjecale na zajednicu u kojoj žive. NajAktivka godine je Jelena Gilja, koja je u suradnji sa STA Zagreb osvojila povratnu aviokartu te vikend-aranžman u nekoj od europskih metropola. 

Galerija
 
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu