Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Mladi na djelu > Arhiva > Često postavljana pitanja > Pitanja specifična za pojedine akcije > Inicijative mladih
 
Inicijative mladih 

 

  • Može li se aktivnost inicijative mladih odvijati u više gradova?

Aktivnost inicijative mladih može se odvijati u više mjesta/gradova u RH. Projekt može biti održan na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini.

 

  • Mogu li nacionalne inicijative uključivati međunarodnu suradnju?

Ne. Nacionalne inicijative mladih imaju isključivo nacionalni karakter što podrazumijeva da su sudionici iz Hrvatske i da se aktivnost odvija u Hrvatskoj, za dobrobit lokalnoj zajednici.

 

  • Može li se dio aktivnosti inicijative održati izvan Hrvatske?

Da. U tom slučaju prijavljujete transnacionalnu inicijativu mladih zajedno s međunarodnim partnerima.

 

  • Može li inicijativa mladih biti projekt jedne osobe?

Glavna odlika inicijativa mladih je da su to projekti inicirani, organizirani i provedeni od skupine mladih. Dakle, ne radi se o individualnim projektima već je potrebno da se oko neke ideje okupe barem 4 mlade osobe.

 

  • Mogu li sudionici inicijative biti i mlađi od 15 godina?

U inicijativama mladih mogu sudjelovati mladi od 18-30 godina, a mladi od 15-17 godina mogu sudjelovati u pratnji mentora. Osobe mlađe od 15 godina mogu biti uključene u aktivnosti ali ne mogu biti nositelji/inicijatori aktivnosti.

 

  •  Može li mentor biti voditelj projekta i koja je razlika između te dvije uloge u inicijativama mladih?

Kod inicijativa mladih u prijavi se, osim sudionika (grupa mladih koja provodi aktivnosti) navodi i osoba zadužena za projekt (kontakt osoba) koja dio grupe mladih od kojih dolazi inicijativa te koja zajedno s njima provodi aktivnosti. Iz tog razloga, mentor bi trebala biti neka druga osoba koja ostaje izvan inicijative mladih. Mentor igra različite uloge zavisno od potreba grupe mladih, nije izravni sudionik inicijative mladih, ali podupire grupu mladih u provedbi projekta.

 

  • Može li mentor biti maloljetna osoba?

Mentor ne može biti maloljetna osoba s obzirom da je uloga mentora upravo odgovornost za maloljetne sudionike u projektu te pomoć mladima u provedbi zahtjevnijih/kompliciranijih zadataka.

 

  • Može li škola prijaviti inicijativu?

Škola nije prihvatljiv predlagač inicijativa mladih, ali skupina učenika može prijaviti projekt kao neformalna skupina.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu