Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > CEEPUS > Vrste i kategorije mobilnosti > Mobilnost unutar mreže
 
Mobilnost unutar CEEPUS mreže 

CEEPUS podržava mobilnost studenata dodiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija te mobilnost nastavnog osoblja.

Uvjeti koje student mora zadovoljavati jesu sljedeći:

  • završena najmanje dva semestra u području u kojem se želi prijaviti za mobilnost
  • državljanstvo jedne od zemalja članica CEEPUS-a ili status redovnog studenta u jednoj od zemalja članica CEEPUS-a. U slučaju da osoba nije državljanin jedne od zemalja članica CEEPUS-a, a redovni je student u zemlji članici CEEPUS-a  potrebno priložiti potvrdu o akademskom statusu (Equal Status Document)

Uvjeti za nastavno osoblje:

  • obveza nastavničkog ili mentorskog rada u zemlji-domaćinu od najmanje 6 nastavnih sati u pet radnih dana

Kako prijaviti mobilnost?

Prijave se vrše isključivo putem CEEPUS online sustava na www.ceepus.info gdje se je potrebno registrirati s ulogom Mobility.

Ako vaš fakultet, odnosno odjel/odsjek, sudjeluje u jednoj od CEEPUS mreža, tada je mobilnost potrebno dogovoriti s lokalnim CEEPUS koordinatorom, koji obično raspisuje natječaj za odabir kandidata za odlaznu mobilnost. Popis hrvatskih visokih učilišta koji sudjeluju u CEEPUS mrežama kao i popis lokalnih CEEPUS koordinatora dostupan je kao zaseban dokument na poveznicama "CEEPUS u Hrvatskoj" i "Dokumenti" u izborniku desno.

Ako je odlazna mobilnost odobrena, prijavitelj  ispunjava on-line prijavu do 15. lipnja za zimski, odnosno 31. listopada za ljetni semestar. Prijava se ispunjava prijavom u CEEPUS sustav i praćenjem poveznice Manage your mobility applications. Postupak podnošenja prijave pokreće se pritiskom na ikonu "Action",  nakon čega je potrebno slijediti upute čarobnjaka.

Nakon što ispunite i podnesete prijavu, vašu prijavu treba odobriti matična ustanova, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj, ustanova-domaćin te Nacionalni ured za CEEPUS u zemlji-domaćinu, koji Vam dodjeljuje stipendiju. Elektronskom poštom primit ćete automatsku obavijest o tome je li vaša stipendija odobrena ili odbijena. Sve ostale podatke i dokumente vezane uz vašu stipendiju primit ćete od Nacionalnog ureda za CEEPUS u zemlji-domaćinu.

Kontakti nacionalnih CEEPUS ureda

Popis svih ureda za CEEPUS s kontakt podacima za možete pronaći na www.ceepus.info. Na istoj su poveznici dostupni podaci o iznosima stipendija i drugim pravima CEEPUS stipendista u pojedinim zemljama. 

 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu