Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > FP7 > Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj > Zajednički istraživački centar
 

ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR

Zajednički istraživački centar (Joint Research Centre - JRC) predstavlja znanstveno-stručnu komponentu Europske komisije, čija uloga je osigurati znanstveno-stručnu potporu politikama Europske unije. Zajednički istraživački centar Europske komisije obuhvaća 7 znanstveno-istraživačkih instituta, koji slijede:

  • IRMM (Institute for Reference Materials and Measurements), Geel, Belgija 
  • IE (Institute for Energy), Petten, Nizozemska 
  • ITU (Institute for Transuranium Elements), Karlsruhe, Njemačka 
  • IPSC (Institute for the Protection and Security of the Citizen), Ispra, Italija 
  • IHCP (Institute for Health and Consumer Protection), Ispra, Italija 
  • IES (Institute for Environment and Sustainability), Ispra, Italija 
  • IPTS (Institute for Prospective Technological Studies), Sevilja, Španjolska

Uprava za proširenje i integraciju zajedničkog istraživačkog centra (JRC Enlargement and Integration Action) se nalazi u Bruxelles-u, Belgija, i usredotočena je na istraživačke potrebe zemalja kandidatkinja s ciljem da ubrza njihovu pripremu za ulazak u Europsku uniju.

Znanstvenu i stručnu suradnju sa Zajedničkim istraživačkim centrom je moguće ostvariti putem sudjelovanja hrvatskih znanstvenika u stručnim tečajevima i radionicama JRC-a, zajedničkim istraživačkim projektima te kroz mogućnosti zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta u Zajedničkom istraživačkom centru.

Više informacija na web stranici CORDIS.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu