Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > FP7 > Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj > Ideje
 

IDEJE

Cilj specifičnog programa "Ideas" – "Ideje" je povećanje dinamičnosti kreativnosti i izvrsnosti europskog istraživanja u graničnim područjima znanosti.

"Frontier Research" - istraživanja koja su na samoj granici novih spoznaja, odnosno interdisciplinarna istraživanja koja prelaze granice dosadašnjih znanja.

U okviru FP7 za specifični program "Ideje" predviđeno je 7,5 milijardi eura. Sredstva su namijenjena vrhunskim istraživačima i to prema sljedećoj podijeli:

  • Fizika i srodne znanosti 45%
  • Znanosti o životu 40%
  • Društveno-humanističke znanosti 15%

Za provođenje programa "Ideas" osnovano je Europsko vijeće za istraživanje (European Research Council, ERC) na čelu sa Znanstvenim vijećem (Scientific Council, ScC).

ERC ima jedinstvenu poziciju kao paneuropska organizacija za financiranje, a osnovana je da podrži najbolja istraživanja u svim poljima znanosti kroz otvoreno i direktno natjecanje najtalentiranijih znanstvenika za dobivanje financijskih sredstava (granta).

Više informacija na web stranici CORDIS.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu