Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
Poziv na prijavu na natječaj za Euroguidance prekogranični seminar
 

 

Tema seminara

Metode savjetovanja za suzbijanje nezaposlenosti mladih (Counselling Methods for Fighting Youth Unemployment)

Mjesto održavanja

Zagreb, Hotel Dubrovnik

Vrijeme održavanja

9. - 10. lipnja 2014.

Rok za prijavu

16. svibnja 2014.

Radni jezik seminara

engleski (bez simultanog prijevoda)

Euroguidance Hrvatska zajedno s Euroguidance centrima iz 10 europskih zemalja organizira Prekogranični seminar za savjetnike u području profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

O organizatoru:

Euroguidance centar Hrvatska promiče mobilnost i europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj, a djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ciljevi Euroguidance centra su:

  • poticanje međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj,
  • promicanje europske dimenzije u profesionalnom usmjeravanju

Tema i sadržaj Prekograničnog seminara

Tijekom dvodnevnog seminara međunarodni stručnjaci iz područja profesionalnog usmjeravanja vodit će radionice posvećene metodama savjetovanja za suzbijanje nezaposlenosti mladih. Sedamdesetak sudionika, uključujući savjetnike i stručnjake iz ukupno 11 zemalja - Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Srbije i Švicarske – imat će priliku razmijeniti iskustva primjere dobre prakse i inovativne pristupe ovoj aktualnoj temi. 

Tko se može prijaviti? 

Prijaviti se mogu stručni suradnici psiholozi i pedagozi – savjetnici za profesionalno usmjeravanje u srednjim školama u Hrvatskoj. Minimalno potrebno iskustvo u pružanju usluga profesionalnog usmjeravanja u obrazovanju je godinu dana. Preduvjet za aktivno i uspješno sudjelovanje u seminaru je znanje engleskog kao radnog jezika seminara (minimalno B1 razina), što se dokazuje ispunjavanjem motivacijskog obrasca na engleskom jeziku.

Kako se prijaviti?

Ispunjeni prijavni obrazacmotivacijski obrazac i životopis u Europass formatu na engleskom jeziku pošaljite preporučenom poštom najkasnije do 16. svibnja 2014. na adresu: 

Agencija za mobilnost i programe EU

Frankopanska 26

10000 Zagreb

s naznakom „Prijava za Euroguidance prekogranični seminar" te elektroničkom poštom na euroguidance@mobilnost.hr.

Obrazac za izradu životopis u Europass formatu možete pronaći putem ove poveznice.

Postupak odabira kandidata

Euroguidance Hrvatska će nakon isteka roka prijave provjeriti formalnu prihvatljivost kandidata, a zatim na temelju vrednovanja dokumentacije odabrati dva kandidata koji će sudjelovati u Prekograničnom seminaru. Svi prijavljeni kandidati zaprimit će potvrdu o zaprimanju prijave, a najuspješniji će zaprimiti obavijest o odobravanju prijave najkasnije do 22. svibnja 2014.

Financijska potpora

Euroguidance Hrvatska u cijelosti pokriva kotizaciju za sudjelovanje na seminaru, a za sudionike s prebivalištem izvan Zagreba i trošak putovanja i smještaja u Hotelu Dubrovnik na temelju ugovora koji se sklapa s institucijom kandidata.

Završno izvješće

Korisnik je dužan nakon sudjelovanja u Prekograničnom seminaru Agenciji podnijeti završno izvješće te održati jedno informativno predavanje za savjetnike sukladno diseminacijskom planu opisanom u motivacijskom obrascu, odnosno primijeniti jednu radionicu u svojoj sredini ili održati predavanje za Županijsko stručno vijeće psihologa ili pedagoga (ovisno o profilu prijavljenog savjetnika).

Za dodatne informacije obratite nam se putem elektroničke pošte euroguidance@mobilnost.hr

datum otvaranja: 09.05.2014
datum zatvaranja: 16.05.2014
otvoren: Ne
 
 
  Arhiva 2015
   
Natječaj za sudjelovanje na kontakt seminaru FLIC - From Local to International Cooperation
-- više --
   
   
Javni poziv za iskaz interesa za stručnjaka u programu CEEPUS
-- više --
   
  Arhiva 2014
   
Profesionalno usmjeravanje dvodnevni seminar za psihologe u osnovnim školama
-- više --
   
   
Poziv na prijavu stručnjaka za procjenu kvalitete rezultata projekata Programa cjeloživotnog učenja u okviru Tematske mreže Work based learning and Apprenticeships
-- više --
   
   
JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA ORGANIZATORE OSPOSOBLJAVANJA U OKVIRU EUROPSKE VOLONTERSKE SLUŽBE U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ (2014.-2020.)
-- više --
   
   
Poziv na prijavu za dodjelu povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju
-- više --
   
   
Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2015./2016.
-- više --
   
   
Natječaj za sudjelovanje na eTwinning mobilnostima - kontaktni seminar u Poljskoj
-- više --
   
   
Stipendija za istraživanje u okviru izrade doktorskoga rada na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada
-- više --
   
   
JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA ORGANIZATORE OSPOSOBLJAVANJA U OKVIRU AKTIVNOSTI TRANSNACIONALNE SURADNJE (PODRUČJE MLADI) U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ (2014.-2020.)
-- više --