Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Mladi na djelu > Primjeri dobre prakse > Europska volonterska služba
 
EVS 

Group Rising Opinions and Working Together Humbly for EUROPE

Mjesto održavanja aktivnosti: Brtonigla

Prijavitelj: Udruga Agencija Lokalne Demokracije Brtonigla-Verteneglio; www.Lda-verteneglio.hr

Partneri: Youth Information Center of Brest (YIC Brest), Ev. Schülerinnen- und Schülerarbeit in Westfalen

Projekt “G.R.O.W.T.H. for EUROPE” pokrenut je od Agencije Lokalne Demokracije (ALD) koja ima sjedište u Brtonigli i koja u suradnji s lokalnim vlastima i lokalnim neprofitnim organizacijama potiče ruralni razvoj i unaprjeđenje politike za mlade na području Bujštine. U projektu su sudjelovala tri volontera, dva volontera iz Francuske i volonterka iz Njemačke u trajanju od 11 mjeseci. Volonteri su svakodnevno sudjelovali u radu Agencije lokalne demokracije, a imali su priliku predstaviti svoju kulturu, zemlju, zanimanja i znanja. Ovim projektom potaknula se svijest lokalne populacije prema volontiranju te se unaprijedila dobra praksa volontiranja, čija je promocija u 2011. godini bila jedan od prioriteta Europske unije.

Video koji su pripremili volonteri možete pogledati ovdje.




„Pomoć za Help"

 Help

Mjesto održavanja aktivnosti: Split

Države partneri: Hrvatska, Finska, Italija

Trajanje volonterske službe: 15.07.2009. - 15.01.2011.

Mladi dolaze u Hrvatsku pomagati ovisnicima o teškim drogama

Dvoje volontera iz Finske i Italije došli su u Hrvatsku na 12 mjeseci da bi radili na projektu Pomoć za Help. Kako bi obuhvatio što veći spektar aktivnosti projekt se razvija u dvije različite komponente.

Prva komponenta je uključivanje volontera u aktivnosti Informativnog centra za mlade udruge Help poput pomaganja učenicima u učenju, vršnjačke edukacije, kreativnih radionica, besplatnih tečajeva stranih jezika, organizacije međunarodnih događanja (treninga, seminara), pružanja pomoći mladima u pisanju životopisa, rada na mrežnoj stranici i slično. Cilj ovih aktivnosti jest osnažiti mlade da preuzmu aktivniju ulogu u društvu te tako postanu inicijatori pozitivnih društvenih promjena.

Druga komponenta projekta je promocija interkulturalnog dijaloga, razvoj solidarnosti i tolerancije među mladima te poticanje društvene uključenosti osoba koje su obično marginalizirane ili stigmazirirane u društvu (u slučaju projekta Pomoć za Help, to su intravenski ovisnici o drogama, komercijalne seksualne radnice i osobe zaražene HIV-om). Kao pokazatelj da se takve osobe mogu uspješno integrirati u društvo, volonteri će dio svojega radnog vremena sudjelovati i u aktivnostima centra Drop-in koji provodi javnozdravstvenu metodu smanjenja štete (Harm reduction) s ciljem prevencije HIV-a/AIDS-a. U okviru toga volonteri će distribuirati sterilni pribor za uzimanje droge, prezervative, informativno-edukativne materijale te pomagati djelatnicima u drugim poslovima centra Drop-in.

Prijavitelj: HELP- udruga za pomoć mladima,;help-split@st.tel.hr; www.helponline.hr

  

„Dunavijada"

Mladi organiziraju ljetne aktivnosti za djecu

Mjesto održavanja aktivnosti: Vukovar

Države partneri: Hrvatska, Poljska

Trajanje volonterske službe: 01.07.2009. - 31.08.2009.

Ciljevi projekta „Dunavijada" bili su omogućiti mladima iz različitih životnih sredina (etničkih, kulturnih, religijskih) te različitih zemalja da provedu određeno vrijeme zajedno, da rade zajedno i dijele svoja iskustva kako bi kreirali multietničko i multikulturno okruženje.

Ovaj projekt omogućio je mladom volonteru iz Poljske da dva mjeseca tijekom ljeta pomaže u organizaciji različitih aktivnosti ljetnog kampa za djecu iz Vukovara i Bosne i Hercegovine, da sudjeluje u ostalim aktivnostima organizacije domaćina te da uči hrvatski jezik.

Prijavitelj: Mirovna grupa mladih Dunav (MGMD); ypgd@ypgd.org; www.ypgd.org

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu