Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
VET KONTAKT SEMINAR U DUBROVNIKU 13.-15.10.2015.: „Networking Vocational Education and Business: A Contact Making Seminar for Erasmus+”
 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u Dubrovniku od 13. - 15. listopada 2015. kontakt seminar za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pod nazivom „Networking Vocational Education and Business: A Contact Making Seminar for Erasmus+”.

Seminar je imao za svrhu poboljšati suradnju između poslovnog i obrazovnog svijeta, omogućiti povezivanje organizacija iz svijeta rada i obrazovnog sustava s krajnjim ciljem osmišljavanja Erasmus+ projekata mobilnosti i projekata partnerstava u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Erasmus+ je sedmogodišnji program Europske unije namijenjen razvoju obrazovanja, osposobljavanja, sporta i položaja mladih u Europi. Program nudi brojne mogućnosti za učenike, osoblje, obrazovne ustanove i organizacije uključene u obrazovanje i osposobljavanje, područje mladih i sport. U području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja nude se mogućnosti decentralizirane prijave projekta kroz Ključnu aktivnost 1 (KA1) i Ključnu aktivnost 2 (KA2). U sklopu KA1 programa Erasmus+ - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince postoji mogućnost prijave projekta mobilnosti dok se u okviru KA2 programa Erasmus+ - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse nude aktivnosti Strateških partnerstava.

Na seminaru je sudjelovalo 50 sudionika iz europskih zemalja iz 3 sektora: zdravstvo, turizam i ugostiteljstvo i zelene tehnologije, a koji su zaposleni u poduzećima, organizacijama koje provode strukovno obrazovanje ili osposobljavanje, istraživačkim institutima te ustanovama za obrazovanje odraslih.

Seminar je službeno otvorila Ivana Puljiz, pomoćnica ravnatelja Agencije za mobilnost i programe EU. U nastavku programa predstavljeni su primjeri dobre prakse iz 3 različite programske zemlje a u svrhu podizanja svijesti o mogućnostima koje se nude kroz program Erasmus+. Seminar se sastojao od radionica na kojima su sudionicima dane informacije o tome što neki projektni prijedlog čini kvalitetnim, kako krenuti sa pisanjem i planiranjem projekta te na koji način projektnu ideju kvalitetno prenijeti u prijavni obrazac. Nakon izlaganja, sudionici podijeljeni po sektorima za koje su zainteresirani, su imali priliku raditi u grupama na projektima od zajedničkog interesa.

Na kraju trećeg dana prezentirano je 8 projekata, iz područja Ključne aktivnosti 1 i Ključne aktivnosti 2, a koji su razvijenih tijekom seminara.

Seminar je zatvorila mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU koja je zahvalila svim prisutnima na aktivnom sudjelovanju i poželjela im da stečeno znanje iskoriste na najbolji mogući način prijavom, kako netom osmišljenih, tako i ostalih potencijalnih projektnih prijedloga.

 

 

 

objavljeno: 29.10.2015
Galerija
 
 
 
  Arhiva 2015
   
Poziv na informativni dan za ravnatelje vrtića, osnovnih i srednjih škola, 12. studenoga 2015.
-- više -- 23.10.2015
   
   
Odluka o odabiru stručnjaka za područje visokog obrazovanja u programu Erasmus+
-- više -- 23.10.2015
   
   
eTwinning Slavenski kontaktni seminar „eTwinning projekti u vrtiću i prvim razredima osnovne škole“ u Dubrovniku od 15. do 17. listopada 2015.
-- više -- 23.10.2015
   
   
Odluka o odabiru sudionika u okviru Poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u eTwinning pilot-projektu osposobljavanja studenata u akademskoj godini 2015./2016, rok 15. rujna 2015. godine
-- više -- 22.10.2015
   
   
Poziv na eTwinning godišnju konferenciju, 13. studenoga 2015.
-- više -- 22.10.2015
   
   
Odluka o odabiru stručnjaka u programu CEEPUS prema javnom pozivu za iskaz interesa
-- više -- 21.10.2015
   
   
Odluka o odabiru sudionika kontaktnog seminara
-- više -- 21.10.2015
   
   
Stipendije za doktorski studij NUI Galway, Irska
-- više -- 19.10.2015
   
   
Održan Informativni dan Mogućnosti za združene studije i Radionica za Erasmus Mundus združene diplomske studije na Sveučilištu u Splitu 1.-2. listopada 2015.
-- više -- 19.10.2015
   
   
EURAXESS Roadshow – EURAXESS na kotačima u Splitu 12. listopada
-- više -- 02.10.2015