Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
VET KONTAKT SEMINAR U DUBROVNIKU 13.-15.10.2015.: „Networking Vocational Education and Business: A Contact Making Seminar for Erasmus+”
 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u Dubrovniku od 13. - 15. listopada 2015. kontakt seminar za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pod nazivom „Networking Vocational Education and Business: A Contact Making Seminar for Erasmus+”.

Seminar je imao za svrhu poboljšati suradnju između poslovnog i obrazovnog svijeta, omogućiti povezivanje organizacija iz svijeta rada i obrazovnog sustava s krajnjim ciljem osmišljavanja Erasmus+ projekata mobilnosti i projekata partnerstava u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Erasmus+ je sedmogodišnji program Europske unije namijenjen razvoju obrazovanja, osposobljavanja, sporta i položaja mladih u Europi. Program nudi brojne mogućnosti za učenike, osoblje, obrazovne ustanove i organizacije uključene u obrazovanje i osposobljavanje, područje mladih i sport. U području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja nude se mogućnosti decentralizirane prijave projekta kroz Ključnu aktivnost 1 (KA1) i Ključnu aktivnost 2 (KA2). U sklopu KA1 programa Erasmus+ - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince postoji mogućnost prijave projekta mobilnosti dok se u okviru KA2 programa Erasmus+ - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse nude aktivnosti Strateških partnerstava.

Na seminaru je sudjelovalo 50 sudionika iz europskih zemalja iz 3 sektora: zdravstvo, turizam i ugostiteljstvo i zelene tehnologije, a koji su zaposleni u poduzećima, organizacijama koje provode strukovno obrazovanje ili osposobljavanje, istraživačkim institutima te ustanovama za obrazovanje odraslih.

Seminar je službeno otvorila Ivana Puljiz, pomoćnica ravnatelja Agencije za mobilnost i programe EU. U nastavku programa predstavljeni su primjeri dobre prakse iz 3 različite programske zemlje a u svrhu podizanja svijesti o mogućnostima koje se nude kroz program Erasmus+. Seminar se sastojao od radionica na kojima su sudionicima dane informacije o tome što neki projektni prijedlog čini kvalitetnim, kako krenuti sa pisanjem i planiranjem projekta te na koji način projektnu ideju kvalitetno prenijeti u prijavni obrazac. Nakon izlaganja, sudionici podijeljeni po sektorima za koje su zainteresirani, su imali priliku raditi u grupama na projektima od zajedničkog interesa.

Na kraju trećeg dana prezentirano je 8 projekata, iz područja Ključne aktivnosti 1 i Ključne aktivnosti 2, a koji su razvijenih tijekom seminara.

Seminar je zatvorila mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU koja je zahvalila svim prisutnima na aktivnom sudjelovanju i poželjela im da stečeno znanje iskoriste na najbolji mogući način prijavom, kako netom osmišljenih, tako i ostalih potencijalnih projektnih prijedloga.

 

 

 

objavljeno: 29.10.2015
Galerija
 
 
 
  Arhiva 2009
   
POTPISAN UGOVOR IZMEĐU AGENCIJE ZA MOBILNOST I PROGRAME EU I EUROPSKE KOMISIJE
-- više -- 30.01.2009
   
   
Održan informativni dan o programu Mladi na djelu
-- više -- 29.01.2009
   
   
Pilot projekt akademske razmjene studenata i nastavnika odvija se prema planu
-- više -- 11.01.2009
   
  Arhiva 2008
   
Održana radionica Leonardo da Vinci
-- više -- 05.12.2008
   
   
Održani informativni dani o internacionalizaciji i Programu za cjeloživotno učenje
-- više -- 07.11.2008
   
   
Poziv za prijavu na trening “JOIN IN-Europska volonterska služba i uključivanje mladih s manje mogućnosti“
-- više -- 01.10.2008
   
   
Preseljenje Agencije za mobilnost i programe EU na novu lokaciju
-- više -- 28.08.2008
   
   
Mladi na djelu – kao iz rukava
-- više -- 29.04.2008
   
   
MOBIL seminar
-- više -- 21.02.2008
   
   
Erasmus seminar
-- više -- 15.01.2008