Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
Obavijest o Programu Fulbright-Schuman za stipendiranje državljana Europske unije
 

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj objavilo je natječaj za stipendije Programa Fulbright-Schuman koji administrira Povjerenstvo za obrazovnu razmjenu između Sjedinjenih Američkih Država i Kraljevine Belgije, a zajednički financira Vlada SAD-a i Uprava za obrazovanje i kulturu Europske komisije. Program financira diplomske i poslijediplomske studije, istraživanja i predavačke projekte u području odnosa između SAD-a i EU, politike i institucija EU za zainteresirane državljane SAD-a i zemalja članica EU. Hrvatska je kao nova članica EU po prvi puta uključena u Program Fulbright-Schuman.

Uspješni projektni prijedlozi trebali bi se baviti pitanjima od općeg interesa iz usporedne perspektive i trebali bi imati važnost za više od jedne zemlje članice EU. Kandidati su odgovorni za organiziranje svoga prihvata od strane akreditiranog sveučilišta, ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje ili neovisnog istraživačkog centra u EU ili SAD-u.

Prednost imaju kandidati s najmanje dvije godine srodnog profesionalnog ili akademskog iskustva nakon stjecanja naslova prvostupnika. Osobe stalno zaposlene pri Europskoj komisiji nemaju pravo prijave na natječaj.

Zainteresirani državljani EU mogu naći više informacija na sljedećim adresama:

  • za studij, istraživanje ili predavački projekt:

http://www.fulbrightschuman.eu/grants-eu-citizens/

  • za edukatore:

http://www.fulbrightschuman.eu/grants-eu-citizens/international-educator-grants/

Rok za prijavu je 1. veljače 2014. godine.

objavljeno: 13.11.2013