Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
Poziv na Okrugli stol Socijalna dimenzija u visokom obrazovanju i binarni sustav
 

Hrvatska stručna skupina za Bolonjski proces u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU organiziraju Okrugli stol Socijalna dimenzija u visokom obrazovanju i binarni sustav koji će se održati 12. studenog 2013. godine u konferencijskoj dvorani Kuće Europe (Informacijski centar Europskog parlamenta u RH i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj) u Zagrebu.

Molimo vas da se za sudjelovanje prijavite putem obrasca

Hrvatska teži uspostavi kvalitetnog binarnog sustava te snažnijem uvažavanju socijalne dimenzije u visokom obrazovanju. Visoka su učilišta ravnomjerno raspoređena po teritoriju Republike Hrvatske. Međutim, kako bi se taj potencijal najbolje iskoristio potrebno je ujednačiti uvjete, u pogledu dostupnosti kvalitetnog školovanja i financijske potpore, za sve studente bez obzira na izbor studija što su i europski trendovi.

 Svrha je okruglog stola potaknuti javnu raspravu o navedenim izazovima. Prva je zadaća skupa sagledati kontekst, kriterije razlikovanja stručnih i sveučilišnih studijskih programa na temelju kompetencija te dati prethodnu ocjenu nedostataka i pregled nekih mogućnosti njihove promjene radi postupnoga usklađivanja uvjeta među korisnicima visokog obrazovanja. Druga je zadaća sagledati moguće opcije financiranja učesnika u visokom obrazovanja u svjetlu europskih trendova ujednačenja financijskog položaja studenata. Također bi se razmotrili prijedlozi ukidanja indirektnih oblika potpore studenata kao što su subvencionirana prehrana i smještaj u svjetlu socijalne dimenzije bolonjskog procesa.

 Program se nalazi u privitku.

 

objavljeno: 05.11.2013
Download
 
pdf / 209 KB
 
pdf / 540 KB