Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
Stipendija za istraživanje u okviru izrade doktorskoga rada na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada
 

Rok: 30. travnja 2013.

Stipendiju za istraživanje u okviru izrade doktorskoga rada moguće je koristiti u 2013./2014. akademskoj godini odnosno od 1. rujna 2013. do 31. kolovoza 2014. godine na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 25.200,00 CAN $ bit će isplaćena u jednakim mjesečnim obrocima na kraju svakog mjeseca.

Od kandidata se očekuje da su aktivno uključeni u istraživački rad vezan uz izradu doktorskoga rada kao i da sudjeluju u kulturološkim, znanstvenim i akademskom djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj.

Na natječaj se mogu prijaviti znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i likovnih umjetnosti. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu znanstvenike oba spola, uključujući i osobe s invaliditetom.

Kandidati trebaju dostaviti kratki opis svojih istraživačkih projekata na engleskom jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te dvije preporuke.

Zahtjev treba dostaviti elektronskom poštom na:

Wirth Institut: dr. Joseph Patrouch i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH: Marija Crnić 

Direktor Wirth Instituta za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor u Zagrebu krajem svibnja 2013. Odabrani kandidati bit će obaviješteni putem e-pošte o datumu, vremenu i mjestu razgovora.

Obavijest o ishodu natječaja kandidati će primiti do 10. lipnja 2013. godine.

objavljeno: 04.04.2013