Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Euroguidance > Obrazovanje u Republici Hrvatskoj > Agencija za mobilnost i programe Europske unije
 
Agencija za mobilnost i programe Europske unije 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije javna je ustanova koja se bavi mobilnošću, promocijom i provedbom programa, mreža i inicijativa Europske unije koje se odnose na obrazovanje i mlade. Osnovna je zadaća Agencije provedba dvaju najvećih programa Europske unije na području formalnog, neformalnog i informalnog učenja – Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu. Agencija svake godine raspisuje natječaj za navedene programe te na temelju transparentnih i javnih kriterija dodjeljuje financijsku potporu za realizaciju mobilnosti u inozemstvu.

Također, Agencija provodi sljedeće programe, inicijative i mreže: Program bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju, Europass, Eurodesk, Euroguidance, CEEPUS i EURAXESS, te je istovremeno i nacionalna kontaktna točka za FP7 (Sedmi okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj) - potprogram Suradnja (teme Energija i Okoliš) i potprogram Ljudi (Marie Curie stipendije).

Kroz provedbu gore navedenih programa, inicijativa i mreža Agencija pruža međunarodne prilike za učenje velikom broju hrvatskih građana u bilo kojem razdoblju njihovog života, tako promičući ideju cjeloživotnog učenja kao glavnog pogona napretka.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu