Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Mladi na djelu > Primjeri dobre prakse > Razmjene mladih
 
Razmjene mladih 

„Finska upoznaje Hrvatsku"

 moravice

 

Partneri: Hrvatska i Finska

Mjesto održavanja aktivnosti: Moravice

Prijavitelj: Forum mladih Moravice ; www.moravice.com

Razmjena mladih “Finska upoznaje Hrvatsku” rezultat je studijskog posjeta Finskoj koji je organizirala finska nacionalna agencija 2010. godine i u sklopu kojega su predstavnici hrvatskih organizacija i osobe koje rade s mladima imale priliku upoznati se s radom s mladima u Finskoj. Kroz studijski posjet uspostavljen je i kontakt meðu hrvatskim i finskim organizacijama kao i temelj za buduæa partnerstva u sklopu projekata programa Mladi na djelu. Jedan od tih projekata je i razmjena mladih “Finska upoznaje Hrvatsku” održana u Moravicama u kolovozu 2011. godine, a u kojoj su sudjelovali mladi ih Hrvatske i Finske. Cilj je bio upoznati sliènosti i razlike hrvatske i finske kulture kroz prizmu europske sliènosti i zajedništva. Mladi su kroz  radionice, diskusije, nacionalne veèeri, druženja te razne oblike izražavanja kao što su grafiti, fotografiranje i snimanje filma, upoznali jedni druge i spoznali sliènosti i razlike te što znaèi biti graðaninom Europe. Uspješan projekt  i suradnja se nastavila, posjetom mladih iz Hrvatske Finskoj kroz novi projekt razmjene mladih.

 

Film o posjeti mladih Finaca Hrvatskoj  možete pogledati ovdje.

Prilog film: 1,30 GB


„Zajednièka prošlost, zajednièka buduænost - trilateralni susret mladih"

EU_dom_DU

Mladi istražuju zajednièke povijesne i društvene temelje

Mjesto održavanja aktivnosti: Dubrovnik

Države partneri: Hrvatska, Njemaèka, Francuska

Skupina od 20 mladih iz Hrvatske, Njemaèke i Francuske, starih izmeðu 18 i 27 godina, sedam dana istraživala je zajednièke korijene i zajednièku kulturnu baštinu (tradicija štovanja Karla Velikoga i viteza Rolanda) kao temelje zajednièke buduænosti ujedinjene Europe.

Paralelno s ostvarenjem temeljnog cilja projekta, poticanje mladih na razmišljanje o temeljnom principu Europske unije, posebna se pažnja posvetila unapreðivanju višejeziènoga, multikulturnoga i meðuvjerskog dijaloga meðu mladim Europljanima uz neformalne oblike obrazovanja.

Prijavitelj: Europski dom Dubrovnik; info@edd.hr;  www.edd.hr

 

„Genealoško stablo Europske unije"

Polonez

Mladi iz djeèjih domova zajednièki istražuju povijest i buduænost EU

Mjesto održavanja aktivnosti: Seget Vranjica (Trogir)

Države partneri: Hrvatska, Poljska

Skupina od 30 mladih koji dolaze iz problematiènih obiteljskih sredina iz Poljske i Hrvatske u dobi od 13 do 17 godina, sedam dana istraživala je temu razvoja Europske unije. Glavni cilj projekta bio je podijeliti mišljenja o principima Europske unije te napraviti zajednièku sliku koja predstavlja genealoško stablo razvoja EU. Sudionici su tijekom projekta upoznavali hrvatsku i poljsku kulturu, uèili o razvoju EU te se kreativno izražavali koristeæi likovnu umjetnost kao metodu rada.

Prijavitelj: Poljska Kulturna Udruga „Polonez";  polonez@gmail.com

 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu