Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > CEEPUS > Vrste i kategorije mobilnosti > Mobilnost izvan CEEPUS mreže
 
Mobilnost izvan CEEPUS mreže  

Mobilnost izvan CEEPUS mreža odnosi se na svaku mobilnost između dva visoka učilišta koja su prihvatljive ustanove za sudjelovanje u CEEPUS-u, pri čemu jedno ili oba visoka učilišta nisu uključena u odobrenu CEEPUS mrežu.  Budući da se mobilnost izvan CEEPUS mreža (tzv. mobilnost freemovera) odobrava s ciljem korištenja preostalih mjeseci stipendija nakon dva prijavna roka za mrežne mobilnosti, u većini se zemalja freemover prijave odobravaju samo za ljetni semestar. Rok za prijavu mobilnosti izvan mreža jest 30. studeni svake godine.

Ako želite ostvariti mobilnost kao freemover, potrebno se registrirati na www.ceepus.info te slijediti poveznicu Manage your mobility applications i pokrenuti izradu prijavnice pritiskom na ikonu "Action".

Prije ispunjavanja prijave potrebno je dobiti  prihvatno pismo od ustanove u kojoj želite boraviti te dva pisma preporuke  od svoje matične ustanove u slučaju studenata i doktoranada.  Nastavno osoblje koje se prijavljuje za mobilnost mora priložiti prihvatno pismo koje je moguće preuzeti ovdje. Skenirani se dokumenti prilažu u postupku ispunjavanja online prijave. Jedina je iznimka Austrija. Prilikom prijave za freemover mobilnost  u Austriji nije potrebno prilagati ove dokumente te se dokumenti prilažu tek kada primite obavijest da ste izabrani u uži krug kandidata.  

 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu